26 augusti 2015

10 juli.

Började skriva ett inlägg innan semestern (10 juli)...  Något kom emellan och det blev aldrig postat.

Det är inte någon riktig ordning på den här bloggen längre. Har inte fått tummen ur på väldigt länge. Och får det inte nu heller egentligen mer än för dessa rader. Lite svårt att veta var man ska börja liksom när omvärlden har känts som en stor parentes under en lång tid.

Parentesen heter föräldraledig...!
Eller mammaledighet heter det i Frankrike. Först var jag mammaledig i 3 månader med full lön. Sen var jag föräldraledig i 2 månader utan lön (med ett vårdnadsbidrag som täcker blöjinköp och lite till).


Sen hade vi extrem tur och fick en dagisplats under våren. Det föll sig så fantastiskt bra, ett nytt dagis öppnade och vi behövde således inte vänta till hösten med att kanske få en plats (då de stora barnen börjar skolan och en plats kan bli ledig).

Och jag började jobba igen. Vilket både var skönt och lite konstigt. Det var skönt att komma ut i världen igen men konstigt att lämna bort baby Mezey som knappt hunnit bli 5 månader. Men det gick jättebra och det går jättebra. Hon skrattar när hon blir lämnad och skrattar när hon blir hämtad.

Idag är det den 26 augusti och jag är tillbaka på jobbet efter en lång semester. Och tänker fortsätta blogga. Får nog skapa en del nya kategorier (exil, döden, grubbel, klagosång, undergång känns passé. Just nu i alla fall).

Hoppas du fortsätter att läsa!!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar