12 juni 2012

Höga känslor låga trösklar

Den som letar finner. Mycket intressant artikelserie på SvD om högkänslighet (LÄS!!). Vilket gjorde att jag trillade in på en blogg tillägnad karaktärsdraget "Highly Sensitive Person":
"En person som är öppen för omgivningen och som ser detaljer fortare och enklare samt processar information på ett djupare plan än andra personer. Det är inget de aktivt kan välja eller välja bort, det är ett biologiskt karaktärsdrag /.../. Känslan av att vara annorlunda, stort behov av egen tid för att återhämta sig från social interaktion eller mycket medvetna om undertexter eller dolda signaler. Det finns /.../ ingen anledning att skryta om deras förmågor för det är egenskaper som blir till tillgång endast då man lärt sig att hantera och skydda dem väl. Många högkänsliga är t ex bra problemlösare och mycket kreativa /.../ [men också] en person med stort behov av egen tid och som vet saker utan att de berättats för en."
Skönt att upptäcka nya ord att identifiera sig med ibland... och samtidigt känna att jag börjar besitta nödvändiga verktyg för att hantera mig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar